Centrum Psychotherapie Hogeweg

Specialisme

Diagnostiek en Behandeling

Hulp zoeken kan spannend zijn. Als u dit leest, heeft u de eerste stap hierin al gezet. Graag wil ik u hier een korte indruk geven van wat ik u kan bieden. Natuurlijk kunt u hierna nog vragen hebben. Ik wil u dan van harte uitnodigen om vrijblijvend contact met mij op te nemen. Wij kunnen dan samen bekijken of ik de hulp kan bieden die u zoekt, of dat u wellicht bij een andere therapeut beter op uw plek bent. Een luisterende en open houding hierin vind ik erg belangrijk.

U kunt bij mij op maandag en vrijdag terecht voor hulp bij diverse angstklachten (zoals fobieën of sociale angst), problemen met zelfbeeld, somberheid of traumagerelateerde klachten, zoals herbelevingen van nare gebeurtenissen uit het verleden.
Ik bied behandelingen aan in de basis-GGZ van meestal maximaal 12 sessies waarin ik, afhankelijk van uw situatie en hulpvraag met u kijk naar manieren om anders te leren denken en gemakkelijker situaties aan te gaan die moeilijk voor u zijn (cognitieve gedragstherapie). Als nare herinneringen u blijven lastigvallen pas ik ook EMDR toe. Beide behandelmethoden zijn bewezen effectief. Verder denk ik ook graag met u mee bij het oplossen of verlichten van praktische problemen. Tot slot heb ik ruime ervaring in psychologisch onderzoek, bijvoorbeeld naar ADHD, persoonlijkheid en autisme.